21 Kasım 2010 Pazar

İsimden Karakter Tahlili: Türkiye'nin Aydınlık Yüzü Burcu

Burcu'nun Aşk Hayatı
Msn vazgeçilmezidir, her türlü smiley'i bilir. Sevgilisini sms'lere boğar. Durup dinlenmeden arar, 60 cevapsız arama bırakır. Sorunca "merak ettim bebeğim başına birşey mi geldi" der. Belli bir sevgili anlayışı yoktur. Zayıf-kamburlu-kemiklisinden, geniş omuzlu-kalıplı-sağlık fışkıranına, tikisinden alterine, doğulusundan Amerikalısına sevgilileri çeşit çeşittir. Her sevgiliden sağladığı bir fayda vardır. Sevgilisinin arkadaşlarıyla arkadaş olmaz, herhangi bir ortama kendini bağlamaz. Yeni bir ortama girmek onun için 2 kere 2 kadar kolaydır. Kendine güven tavan yapmıştır. Sevgililerini cazgırlıkla değil mıymıylıkla darlar. Alkolü kaçırınca duygusala bağlar.

Her sevgilisine çok aşık olduğunu zanneder. Her sevgilisini ezberlediği şekilde sever. Bir sevgilisinden ayrılınca hemen ezberlediği hareketleri yapar, lafları satar. Sevgiliden ayrılındığı zaman arkadaşlarla toplanıp içilir. "İnsanlara haketmedikleri değeri veriyorum", "bundan sonra aşık olabileceğimi hiç zannetmiyorum" söylemleri havada uçuşur, "heeyt hadi bakalım" diyerek kadehler tokuşturulur. Facebook'una Murathan Mungan'ın "Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda ayrılık" dizelerini koyar. Bütün sanal ortama ayrılık ilanını yayar.

1 hafta geçmeden başka biriyle flört etmeye başlamıştır. Aşk hayatında tam bir stalker ve control freak'tir. Sevgilisinin anneannesinin adına, babasının nerde askerlik yaptığına kadar araştırır öğrenir. Gerekirse sadece sevgilisinin evinin ışığı yanıyor mu diye bakmak için kilometrelerce yol gider. 118'den işyeri numarasını bulup işe gelip gelmediğini sorar.

Burcu'nun Fiziksel Özellikleri
Zayıf, minyon, beyaz tenli olmaları ortak özellikleridir. Bakışları cin cindir. Genellikle uzun, kumral, dalgalı saçlı da olsalar tarz uğruna küt saçlı sahte sarışın olmuş Burcu'lar da görülür. Göğüsleri küçüktür. Dekolteden başka şey giymemesine rağmen seksapeli yoktur. Yazın kurumuş balık gibi yanar da yanar. Saç rengini değiştirmek için "kızlaar saçımın rengini ne yapayım" diye
facebook'tan ilan verir.

Sosyal Ortamdaki Yeri ve Önemi
Tam bir ortam kızıdır. Sabah gözünü açar açmaz o gün akşam kiminle ne yapacağını düşünmeye başlar. Ortam neredeyse Burcu oradadır. Lucca'da da görebiliz Gizli Bahçe'de de, hem de aynı kıyafetle.
40 yaşına da gelse ortamın bıcırık kızı olma özelliğini korur. Sevimlilikle garsonları barmenleri bağlar, beleş shot'ları götürür.

Bir Burcu'nun Dolabındakiler

Mini etek, dekolte-straplez blüz, pullu-payetli çeşitli kıyafet, bostanlı pazarından alınma sahte LouisVuitton çanta, saç düzleştiricisi, bolero hırka-mont, asimetrik kazak, halka küpe, her çeşit ayakkabı (stiletto, flip-flop, babet), renkli-çizgi film karakterli-sevimli pijamalar/iç çamaşırları, dolgulu sütyenler, pofuduk terlikler, her renkten çeşit çeşit çorap-oje-far, kilitli günlük.

-Vazgeçilmez markaları: Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Accesorize.
-Parfümde tercihi: Buram buram çiçek, meyve, şeker kokulu.
-Makyaj Stili: Makyaj onun için bir ayin gibidir. Saatlerini ayna karşısında geçirir. Her şekli her rengi kullanır. Makyaj çantası çıfıt çarşısıdır. FlorMar farın üstüne Dior rimel sürer. FlorMar ojenin bütün kırmızı renkleri Burcu'da mevcuttur.

Bunlar dışında Burcu'nun gittiği çeşit çeşit partiler için aldığı
ilginç aksesuarlar da dolabına renk katar. Örnek: Pembe küt peruk, prenses eteği, fetişli gotik botu, melek kanadı, melek halesi taç, fileli el çorabı.

Burcu'nun Psikolojisi
Ailedeki herkes küçüklüğünden beri "prenses kızım" diye sevmiştir. Burcu'nun prenses sendromu buradan gelmiştir. Burcu İstanbul'da yaşamayı özgürlük zanneder. İstanbul'daki gece hayatını, kurban bayramında turla gittiği İtalya'nın gece hayatıyla kıyaslar, "İstanbul gibisi yok yaa" der. Sürekli depresyonda olduğunu iddia eder.

Burcu'nun Gurmelik Anlayışı
House Cafe limonatası, Casita'nın mantısı, evde hazır yaptığı tortellini, blush, zeytinyağına ekmek banmak, tavukla beyaz şarap, balıkla rakı, kırmızı etle kırmızı şarap, midyeyle bira, cipsle kola, votkayla redbull, yılbaşında hindi, sinemada pop-corn, Şampiyon'da kokoreç, Sultanahmet'te köfte, BurgerKing'de Whooper,
Asmalımescit'te Mojito.

Burcu'nun Sanat Anlayışı
Klasik müzikte Vivaldi 4 mevsim, kemancılardan Farid Farjad, piyanistlerden Fazıl Say, bilim adamlarından Einstein, din adamlarından Mevlana, popçulardan Serdar/Tarkan/Demet, rakçılardan Teoman, U2'dan One Love, ressamlardan Dali, tablolardan Mona Lisa, heykeltraşlardan Michelangelo, yönetmenlerden Tarantino, yerli dizilerden Ezel/Aşk-ı Memnu, yabancı dizilerden Doktor House, yerli filmlerden Issız Adam, yabancı filmlerden Kill Bill.

-En büyük çılgınlığı: İçki içip sarhoş olmak.
-En komik hikayesi: Çok hastayım dediği hocasına akşam elinde birayla zıplarken yakalanmak.

-İlgi duymadığı erkek tipi: Çağdaş'lar.
-Burcu'nun başarısı: Ortalama zeka ve görüntüsünü olduğundan elit göstererek satabilmesi.
-Burcu'nun en büyük hayali: Kurumsal bir firmada üst düzey yönetici olmak ya da yurtdışında moda tasarım okumak.
-Burcu'nun en iyi arkadaşı: Kuzeni Tuğba ve okuldan Sinem.
-Burcu'nun en büyük hobisi: Moda bloguna fotoğraflar koymak.

Yukarıda: Burcu'nun en sevdiği köşe yazarı
Yılmaz Özdil

5 yorum:

Adsız dedi ki...

harika tespitler yapmışsın. çevremde zilyon tane var bunlardan.. kendimde bile burcudan izler gördüm utandım.

Mürşit İlim dedi ki...

teşekkür ediyoruz. hiç utanma, önemli olan farkındalık.

Adsız dedi ki...

değerli asosyalist kardeşim,

bi kere ben senin kardeşin filan değilim akıllı ol.

burcu'ya yapılanları da kendime yapılmış sayıyorum, daha da girmem biloğunuza.

hem ben size popüler olmayın dedim, demedim mi? dedim. ne diye popülerleşiyorsunuz? ika.

Adsız dedi ki...

aman allahaaaammmm :))))))


lakin bilekbörisiyle aşk yaşadığını, tivıttırına devletimizi ve milletimizi ilgilendiren pek önemli hayatının kesitlerini ifşa ettiğini es geçmişsin ama :))) msnle kesip atma, hakkını yersin ahahah :) ha bi de şimdi siyah çerçeveli gözlük te takcak o "burcu" haberiniz olsun:)

Adsız dedi ki...

offf çok haklısın sevgili adsız. sen daha zamanın ötesinden takip etmişsin burcu kardeşimizi. biraz geçsin "2012 yılında burcu" isimli makalemizde yer vereceğiz. desteklerini bekleriz.